SEO: Zelf doen of uitbesteden?

01 december 2022

Waarom SEO uitbesteden? Ontdek de voor- en nadelen van het inhuren van een SEO specialist.

SEO: Zelf doen of uitbesteden?

Waarom SEO uitbesteden?

Het is afhankelijk van je eigen kennis en vaardigheden, hoeveel tijd je hebt om aan SEO te werken en hoe belangrijk het voor je is om goed gevonden te worden in zoekmachines.

Als je al enige kennis en ervaring hebt met SEO, kun je het wellicht zelf doen. Mocht je dit willen, maar niet goed weten hoe je hiermee een start kan maken? Dan is een Snelle SEO Analyse iets voor jou! Maar als je weinig tijd hebt, of als je niet zeker bent of je het goed doet, dan kan het verstandig zijn om het uit te besteden aan een SEO specialist. Bijvoorbeeld door het starten van een SEO traject.

Een SEO specialist heeft de kennis en ervaring om je website op de juiste manier te optimaliseren, zodat je hoger in de zoekresultaten van zoekmachines komt te staan. Dit kan je helpen om meer bezoekers naar je website te trekken en om je online zichtbaarheid te vergroten. Een SEO specialist kan verschillende dingen doen om ervoor te zorgen dat je website beter gevonden wordt in zoekmachines. Ze kunnen bijvoorbeeld de structuur en de inhoud van je website analyseren en aanpassen om deze beter te laten aansluiten bij wat mensen zoeken. Ze kunnen ook de technische aspecten van je website bekijken en aanpassen om deze beter te laten scoren in zoekmachines.

Een SEO specialist kan dus een belangrijke bijdrage leveren aan de online zichtbaarheid en prestaties van je website.

Wanneer SEO uitbesteden?

Er zijn verschillende momenten waarop het verstandig kan zijn om SEO uit te besteden aan een SEO specialist.

Je hebt bijvoorbeeld net een nieuwe website gelanceerd en je wilt ervoor zorgen dat deze goed gevonden wordt in zoekmachines. Dan kan het verstandig zijn om SEO uit te besteden. Want een SEO specialist kan je website dan grondig analyseren en aanpassingen doen om deze beter te laten scoren in zoekmachines.

Maar ook als je al een website hebt kan het verstandig zijn om je SEO uit te besteden. Bijvoorbeeld als je merkt dat je website slecht scoort in de zoekresultaten. Of dat je weinig bezoekers via zoekmachines trekt. Een SEO specialist kan dan onderzoeken wat er aan de hand is en aanbevelingen doen voor verbeteringen die je kunt doorvoeren om de prestaties van je website te verbeteren.

Tenslotte kan het ook verstandig zijn om SEO uit te besteden als je zelf weinig tijd of kennis hebt om je website te optimaliseren voor zoekmachines. Door het uitbesteden van deze dienst kun je dan toch profiteren van de voordelen van SEO, zonder dat je hier veel tijd of moeite in hoeft te steken.

Wat zijn de voordelen van het uitbesteden van SEO?

Er zijn verschillende voordelen aan het uitbesteden van SEO.

  1. Een SEO specialist beschikt over de juiste kennis en expertise om je website op de juiste manier te optimaliseren. Ze zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van SEO en weten precies wat er nodig is om goed gevonden te worden in zoekmachines. Dit kan je helpen om beter te scoren in de zoekresultaten en om meer bezoekers naar je website te trekken.
  2. Door het uitbesteden van SEO kun jij tijd en moeite besparen. Je hoeft je dan niet zelf bezig te houden met het optimaliseren van je website, maar kunt je richten op andere belangrijke aspecten van je bedrijf.
  3. Het uitbesteden van SEO kan ook financieel voordelig zijn, omdat je niet hoeft te investeren in het opleiden van je eigen medewerkers of in het aanschaffen van dure software. In plaats daarvan kun je een vast bedrag per maand betalen voor de diensten van een SEO specialist, wat vaak voordeliger is.

Wat zijn de nadelen van het uitbesteden van SEO?

Er zijn echter ook enkele nadelen aan het uitbesteden van SEO.

  1. Soms is het duurder om een SEO specialist in te huren dan om het zelf te doen, vooral als je een kleine website hebt en niet veel werk nodig hebt om deze te optimaliseren.
  2. Het kan soms lastig zijn om een goed SEO bedrijf te vinden dat je echt kan helpen. Er zijn helaas veel bedrijven die beloven dat ze je website op de eerste pagina van zoekmachines kunnen krijgen, maar die vaak niet kunnen waarmaken wat ze beloven. Hierdoor kan het moeilijk zijn om te bepalen welk bedrijf je het beste kunt kiezen.

Wat moet ik nog verder weten over wel of niet uitbesteden SEO?

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten als je overweegt om SEO uit te besteden aan een SEO specialist.

  1. Wat is de aanpak en strategie voor SEO traject? Dit kan per SEO bedrijf verschillen. Vraag gerust hoe ze van plan zijn om je website te optimaliseren en wat ze precies voor je gaan doen. Zo kun je beter bepalen of hun aanpak bij je past en of ze echt iets voor je kunnen betekenen.
  2. Wat zijn de kosten van het uitbesteden van SEO? Vraag bij verschillende bedrijven een offerte op of kijk naar hun tarieven. Vergelijk deze om te bepalen wat het beste bij je budget past.

Zo kun je een weloverwogen beslissing maken over of het uitbesteden van SEO iets voor jou is!

Mocht je meer willen weten over mijn strategie en aanpak? Op de dienstenpagina van mijn website kan je per dienst lezen wat je kan verwachten van mij als SEO specialist en hoe ik te werk ga. Gelijk duidelijk. Want dat vind ik zelf ook prettig.

Blogging voor SEO

Een blog kan een krachtige marketing- en leadgeneratietool zijn die ook bijdraagt aan een sterkere aanwezigheid in de zoekmachines. Daarnaast zijn blogberichten ideaal om dieper op een onderwerp in te gaan, iets wat zoekmachines erg waarderen. De teksten hoeven ook niet bol te staan van zoekwoorden, zolang de inhoud maar relevant is voor jouw website. En als je er dan nog een goede link inzet naar een relevante pagina, bijvoorbeeld een productpagina van je website zelf, dan is het helemaal super!

Ik weet uit ervaring dat het schrijven van goede blogberichten een aanslag kan zijn op je toch al kostbare tijd.  Maar ook daar is een oplossing voor: SEO Zuyd kan voor jou blogberichten schrijven die ook nog eens SEO vriendelijk zijn! Wil je hierover meer weten, neem dan gerust contact met mij op!